***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Димитров: Радев поиска да управлява, той носи вина за Шенген. Премиерът на Хърватия: Eврото увеличава благосъстоянието


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 24 януари   

 

В неделя мъжът е видян да влачи по улиците на село Айдемир куче завързано с въже за електрически скутер. Жестокостта е снимана и пусната в обществените мрежи. По наша информация животното е обитавало манастира „ Света Богородица " наоколо до селото.

Заради случая доростолският митрополит Яков привиква епархийски съвет, на който ще бъде изслушан монаха от манастира " Света Богородица " отец Терапонтий.

„ Никога не съм толерирал и няма да търпя жестокостта към животни и към индивида естествено. Винаги съм проповядвал и закона за любовта, който е проповядвал самичък Господ и светите апостоли. Всяко едно такова посягане постоянно го съдя и то от чисто сърце. Прокуратурата чакаме да се произнесе и тогава ние може да дадем някакво мнение “, съобщи доростолският митрополит Яков.

Обвиненият в убийството на животните е в ареста. Ако бъде приет за отговорен, го чакат до три години и санкция от пет хиляди лв..

***

„ Всяко последващо служебно държавно управление на Радев е по-слабо от предходното и не знам дали си дава сметка, само че той към този момент носи отговорност за Шенген, Еврозоната и ПВУ. 

Той изиска да ръководи и по тази причина носи цялата отговорност “. 

Това сподели пред NOVA NEWS депутатът от „ Демократична България " Мартин Димитров.

***

„ Огромна част от нашата стопанска система беше евроизирана още преди да влезем в Еврозоната “.

„ 60% от приходите в туризма идваха от страните от Еврозоната и Шенгенското пространство. Ние стартирахме нашето присъединение към Еврозоната през 2017 година с предлагането на стратегически проект за това на необятно публично разискване и през 2018 година този план стана факт, а самото присъединение, както всички знаете, се случи единствено преди няколко дни - на 1 януари тази година.

Така Хърватия стана първата страна, която се причисли по едно и също време към Еврозоната и Шенген на една и съща дата. Ние въведохме еврото, с цел да подобрим благосъстоянието на Хърватия и нашите жители, а не противоположното “.

***

Подземните газохранилища в Европейски Съюз са цялостни приблизително на 77,81 % към 22 януари, демонстрират данните на профилираната платформа Aggregated Gas Storage Inventory (AGSI). На 1 ноември те бяха запълнени приблизително на 94,95 на 100. В момента българското газохранилище е запълнено на 82,19 %. През януари от него не са изтегляни количества природен газ. В началото на ноември газохранилището в Чирен беше запълнено на 90,41 %.

***

Мотивите за отвода са изявления в медийното пространство, съдържащи погрешни изказвания и внушения по отношение на безпристрастността на съда. В рамките на деня ще бъде избран нов съдия-докладчик.

***

***

„ Това, което видяхме, е годежът сред задругата на хартиената коалиция: ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия. Очакваме да забележим сватбата “.

***

***

Не България, а Румъния

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР